آموزش کمانچه|آموزش کمانچه نوازی کرج
برای مشاهده سایت آموزشگاه چکاوک کرج روی عکس بالا کلیک نمایید
فعالیت های آموزشگاه موسیقی چکاوک کرج :
تدریس کلیه سازهای سنتی – کلاسک – پاپ
آواز سنتی – پاپ و کلاسیک
موسیقی کودکان ( ارف )
آموزش مبانی موسیقی ( سلفژ.تئوری موسیقی)
زیر نظر اساتید مجرب موسیقی ساز و آواز
تدریس گیتار پاپ – کلاسیک – آکوستیک – فلامینگو – الکتریک
هارمونیکا(سازدهنی ) - فلوت - ویلن - کمانچه . پیانو – ارگ و کیبورد و ..
سنتور - تار - سه تار – نی - دف - تنبک – نی انبان و …
ارف کودکان
آدرس : کرج -پل آزادگان - ابتدای مطهری - بعد از اداره ثبت - ساختمان پارس - طبقه 4 - واحد 11
پست الکترونیک:
musicchakavak@chmail.ir
musicchakavak@gmail.com
32558986-7
09124681327
سامانه پیامک : 10002632558986
این ساز جز دسته سازهای زهی است و دارای 4 سیم میباشد. این سیمها به موازات تمام طول ساز امتداد دارد و صدای آن خیلی خوش و جذاب میباشد ولی کمی به اصطلاح تو دماغی. کاسه صوتی این ساز از چوب توت است که با برشهای از عاج تزیین شده است. معمولاً از زیر شیطانک کمانچه تا زیر دهانه کاسه در کمانچههای پشت بسته 28/5 و در کمانچههای پشت باز 31 سانتی متر میباشد که این اندازه ها در کمانچههای نقاط مختلف کشور نسبی هستند ترکیب صدایی کمانچه آن را از نوع سازهای زیر صدا قرار داده البته در کمانچههای آلتو یت آموزشگاه موسیقی کرجباس صدا نسبتاً یک اکتاو بم تر است در قدیم کمانچه را ستار پارسی میگفتند کمانچه را معمولا با دو کوک چپ و راست کوک میکنند چپ کوک معمولاً برای همراهی با خوانندگان زیر صدا ( عمدتاً خانمها) و راست کوک معمولاً برای همراهی و جواب آواز بم صداها (عمدتاً آقایان) البته تمامی مطالب گفته شده نسبی میباشند مثلاً در بعضی نقاط ایران ممکن است طول دسته کمانچه به 35 سانت هم برسد .
سر ساز متشکل است از جعبه گوشی ها که در طرف آن هر یک دو گوشی کار گذارده آموزشگاه موسیقی کرج شده و یک «قبه »که در بالای جعبه قرار گرفته است. سر در واقع ادامه خراطی شده دسته است طول ساز از ته پایه سر قبه حدود 80 سانتیمتر است. کمانچه امروزی دارای چهار سیم است و کوک (یا نسبت فاصله سیم ها به یکدیگر )دردستگاهای مختلف موسیقی ایران تفاوت می کند. معمول ترین کوک اینست که سیم های اول و دوم نسبتبه هم فاصله« چهارم»( یا «پنجم »)داشته، سیم سوم یک اکتاو بم تر از سیم اول، و سیم چهارم یک اکتاو بم تر از سیم دوم باشد.
این ساز علاوه بر شکم، دسته و سر در انتهای تحتانی ساز پایه ای نیز دارد که روی زمین یا زانوی نوازنده قرار می گیرد. شکم ساز کروی و مجوف است که آموزشگاه موسیقی کرج مقطع نسبته کوچکی از آن در جلوبه دهانه ای اختصاص یافته و روی دهانه پوست کشیده شده و بر روی پوست، خرکی، تقریبا شبیه به خرک تار و نه کاملا عمود بر سیم ها قرار گرفته است.دسته ساز، درواقع لوله ای تو پر، و به طور نا محسوس به شکل مخروط وارونه خراطی شده است. انتهای بالائی این لوله مجوف شده و در طرف جلو شکاف دارد که نقش جعبه گوشی ها را می یابد، دسته فاقد «دستان» است.
با ورود ویولن، تقریباً تمامی کمانچه کشان به این ساز پرجاذبه تازه وارد، روی آوردند و کامنچه را به کناری نهادند، بی آنکه ویولن را نیز آنگونه که باید به کار گیرند. همان آموزشگاه موسیقی کرج شیوه قدیمی کمانچه کشی را روی ویولن پیاده کردند. تنها تفاوت آن بود که کمانچه را عمودی بر زمین تکیه می دادند و ویولن را افقی، زیر چانه می گذاشتند! نامگذاری ناصرالدین شاه بر روی ویولن، که آن را \\\\\\\"کمانچه فرنگی\\\\\\\" نامیده، چندان دور از واقعیت زمانه نبوده است!
پیشینه کمانچه در ایران به پیش از اسلام میرسد و در نواحی بلوچستان به نام غژک یا غیچک نامیده میشود ولی شمار سیمهای آن از کمانچه بیشتر است. نوازندگان مطرح حال حاضر این ساز عبارتند از اردشیر کامکار، داود گنجهای، کیهان کلهر، سعید فرج پوری، علی اکبر شکارچی، فرج علیپور ، هادی منتظری و سینا جهان آبادی کمانچه با صدای تو دماغی مربوط به سبک قدیم این ساز و در واقع شیوه? کمانچه نوازی آموزشگاه موسیقی کرج استاد اصغر بهاری است. اما امروز غیر از این سبک شیوه? کمانچه نوازی نوین هم وجود دارد که کیهان کلهر آن را بارورتر کرده.